A játék hatodik fordulójában 12 megfejtés érkezett, összesen 2 telitalálattal. Többen visszaléptek a versenytől, de kocentráljunk azokra, akik állják a sarat.

A 6.forduló helyes válaszai az alábbiak:

51. Schlosser Imre és barátai a régi Hadik-laktanya melletti grundon milyen nevet adtak csapatuknak?
A) Chelsea
B) Liverpool
C) Manchester United
D) Aston Villa

A helyes válasz: D)

“…Csapatunk, amelynek némi szerénytelenséggel az Aston Villa nevet adtuk, ezentúl leggyakrabban az ő együttesükkel mérte össze erejét. Nem tudom elhallgatni, a történelmi igazság is megkívánja, hogy megemlítsem: ezekből a mérkőzésekből mindig az Aston Villa került ki győztesen….” Az idézet Schlosser Imre Fél évszázad a futballpályán 1906-1956 című, 1957-ben kiadott könyvéből származik.

52. Hányan szereztek az FTC labdarúgói közül olimpiai arany-, ezüst-, és bronzérmet? (Helyes válasz: ARANY – EZÜST – BRONZ sorrendben)?
A) 7-6-5
B) 6-6-5
C) 6-6-6
D) 7-6-6

A helyes válasz: B)

Trükkös kérdés! Nem arról szólt, hogy hányszor, hanem, hogy hányan szereztek érmeket. Így például Novák Dezső 1964-es és 1968-as aranyérme nem kettő, hanem egy a válasz szempontjából. De az FTC labdarúgóira is vonatkozott a kérdés, így Novák Dezső 1960-as bronzérme, amit a Haladás színeiben szerzett, nem számít. Aranyérmeseink: Dalnoki Jenő, Novák Dezső, Varga Zoltán, Juhász István, Páncsics Miklós, Szűcs Lajos (összesen 6). Ezüstérmeseink: Bálint László, Branikovits László, Géczi István, Kű Lajos, Páncsics Miklós, Vépi Péter (összesen 6). Bronzérmeseink: Albert Flórián, Dalnoki Jenő, Rákosi Gyula, Orosz Pál, Vilezsál Oszkár (összesen 5).

53. Ki ellen játszotta a Ferencváros csapata az első Közép-Európa Kupa mérkőzését?
A) Beogradszki
B) Slavia Praha
C) Sparta Praha
D) Admira

A helyes válasz: A)

1928. augusztus 29-én Belgrádban játszott az FTC először KK mérkőzést a Beogradszki ellen és 7:0-ra nyert.

54. Virág, Pamuki, Zentai, Vigh, mindannyian pályára léptek a Ferencvárosban bajnoki mérkőzésen, de melyik csapatrészben?
A) kapusok
B) hátvédek
C) fedezetek (középpályások)
D) csatárok

A helyes válasz: A)

Virág József (1957-59), Pamuki Tibor (1950-51), Zentai Gábor dr. (1939), Vigh Zoltán (1953-54) a zárójelben közölt időszakokban védte csapatunk kapuját.

55. Melyik csapat ellen szerepelt először együtt bajnoki mérkőzésen a Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi csatársor?
A) Újpesti Dózsa
B) MTK
C) SZEAC
D) Tatabányai Bányász

A helyes válasz: C)

Bajnoki mérkőzésen 1966. október 17-én a Népstadionban futott ki először együtt a pályára a legendássá vált csatársor, a SZEAC volt az ellenfél 1:1 lett az eredmény, ráadásul a gólt sem valamelyikük, hanem Novák Dezső szerezte.

56. Mátrai Sándor 4 góllal mutatkozott be az Üllői úton, de nem Ő volt az egyetlen, aki véghezvitte ezt a bravúrt. Ki volt a felsoroltak közül a másik ilyen játékos?
A) Nyilasi Tibor
B) Albert Flórián
C) Varga Zoltán
D) Juhász István

A helyes válasz: D)

Juhász István e tettét 1963. november 7-én hajtotta végre az Üllői úton, ahol a Pécsi Dózsát győztük le 5:1-re.

57. Ki volt az 1986-os naptári év legeredményesebb támadója?
A) Pölöskei
B) Kvaszta
C) Palkovics
D) Szántó

A helyes válasz: B)

Forrás: Nagy Béla: Kik játszottak a Fradiban. Kvaszta Lajos az 1986-os naptári évben 14 gólt szerzett, ezért megkapta az 1990-ig adományozott Coopturist Kupát.

58. Páncsics Miklós, Szűcs Lajos, Pusztai László, Fodor Imre. Négy név, amelyre vonatkoznak az alábbi állítások. A négy közül egy azonban nem igaz mindegyikükre. Melyik?
A) Pályafutásuk végén mindannyian voltak az FTC-nél sportállásban
B) Mindannyian bajnokok lettek a Fradival
C) Mindegyikük játszott a Honvédban is
D) Mindannyian voltak válogatottak

A helyes válasz: A)

“Páncsics Miklós az FTC labdarúgó-szakosztály menedzser igazgatója volt (1997-2000). Szűcs Lajos pályaedzőként dolgozott Novák dezső, Dalnoki Jenő és Vincze Géza mellett. Pusztai László 1983-87-ig, haláláig a labdarúgó szakosztály egyik vezetője volt.

59. dr.Lakat Károly, Bálint László, Verebes József, Csank János. Az alábbi állítások közül melyik az, amelyik mind a négy felsoroltra egyaránt igaz?
A) Mindannyian voltak a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányai
B) Mindannyian voltak a Fradi játékosai
C) Mindannyian voltak a Fradi edzői
D) Mindannyian szereztek vagy játékosként vagy edzőként bajnoki címet a Fradival

A helyes válasz: A)

Csank János nem volt a Fradi játékosa, Bálint László és Verebes József nem volt a Fradi edzője, Verebes József nem volt játékosként sem bajnok a Fradival.

60. Melyik alább felsorolt csapat rúgott a Fradi ellen egy meccsen öt tizenegyest?
A) Real Madrid
B) Rapid
C) MTK
D) Racing Santander

A helyes válasz: D)

Egyebek mellett erről is megemlékeztünk a Fradi dicső múltja sorozat 21.részében.

—————————————————————–
A 6.fordulóban

10, azaz maximális pontszámot ért el, darryl és Limpi

9 pontos: bockor, Bpeti81, Klaudia, Pilu és Szlif

8 pontos: franz56,

6 pontos: Balu,

5 pontos: fradistamvh,

3 pontos: ThomasFTC,

0 pontos: fradista001.

——————————————————————-
Az összesített verseny állása a 6.forduló után:

1. helyen áll 58 ponttal: darryl

2. helyen áll 57 ponttal: Limpi

3. helyen áll holtversenyben 54 ponttal: Klaudia és Szlif

5. helyen áll 50 ponttal: bockor

6. helyen áll 49 ponttal: Pilu

7. helyen áll 44 ponttal: franz56

8. helyen áll holtversenyben 39 ponttal: fradistamvh és Roxi

10. helyen áll 36 ponttal: Balu

11. helyen áll 35 ponttal: ThomasFTC

12. helyen áll 32 ponttal: IVI FRADI

13. helyen áll 30 ponttal: Bpeti81

14. helyen áll holtversenyben 28 ponttal: Cseko és sulyokb

16. helyen áll 26 ponttal: Pituka89

17. helyen áll 18 ponttal: hegefradi

18. helyen áll 16 ponttal: Ultrasdédé

19. helyen áll 14 ponttal: fradista001

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznének, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Reklámok