fradi_sas_20080908_152Az ulloi129.wordpress.com oldalon olvastuk egy átigazolással foglalkozó cikk alatti hozzászólásként a következőket. Tibu1 “követte el”, akinek gondolatai már megjelentek az oldalunkon. A szerzőt elértük és engedélyével külön is megjelentetjük az írást, mert nem csak hozzászólásként hanem alapcikként is kiemelésre érdemesnek tartjuk.

Ha az előző Nikolics cikket is figyelembe veszem, több mint 650 komment érkezett a Nikolics hírek alá. Ez azt jelenti, hogy ki vagyunk éhezve az átigazolási hírekre és még mindig nagyon érzékeny emberek vagyunk, mert képesek vagyunk szinte vérre menni elképzelésünkért. A Fradistákat mindig is az erős érzelmi képességek jellemezték, de ehhez megvolt az önkontrolljuk is, amit mostanra hiányolok néhányunknál. Jó lenne, ha meg tudnánk látni a Fradistát nem csupán magunkban, hanem kommentelő társainkban is. Minket -ki kell mondjam- nem szeretnek, mindig is irigyelt csapat voltunk, mert szurkolóink és csapatunk mindig egy nemzeti összefogás jelképe és eszköze volt. Mi a történelem során példát mutattunk a többi csapatnak és szurkolóinak a három E betűből.

Sajnos mára azt kell látnom, hogy kevés az olyan Fradista, de mindeképpen kisebbségben van, mely tudja és érzi, hogy ez a három E mit is jelent.

Tisztelt kommentelő Fradista barátaim!

Ránk vár az NB 1 összes csapata és azok szurkolói is. Minket akar mindenki megverni, rajtunk akarnak dicsőséget szerezni! Nagyon nagy szükség van az összefogásunkra, mert egyébként eltékozoljuk azt az erkölcsi örökséget, amit őseink hagytak ránk. Nem mondom, hogy értsünk mindenben egyet, mert ez lehetetlen, lehetnek vitáink is, viszont ugyanaz a zöld fény járja át mindannyiunk lelkét és szívét, ne lássunk ellenséget egymásban! A Fradi ma is egy sokak által gyűlölt, de szükséges rossz sokak szemében. Minket mindig az tartott életben, hogy össze tudtunk fogni és kiálltunk egymás mellett, egymásért! Tudom, ez már korántsem olyan erős, mint a múltban, hiszen a világ is megváltozott. Egy felgyorsult világban kevés a hely az eszméknek és a pozitív érzelmeknek, sokkal könnyebb a gyors megoldásokat választani. A gyűlölet egy sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás, mint a szeretet, mert kevesebb munkával jár. Ezért vagyok kiakadva, amikor azt olvasom a drapin, hogy mi mindenkit gyűlölünk!

Nem!

Én nem fogok mindenkit gyűlölni, én büszkén vállalom a Fradizmusomat, a Magyarságomat, a Hitemet! Buzdítok mindenkit olvassa a Fradizmus történelmét, mert csak így tud leásni az igazi gyökereihez, így tud azonosulni a múlttal, a jelennel és a jövővel! Akkor talán mindenki megérti, tökmindegy ki jön a csapatunkba, Nikolics, Urbán vagy angol. A lényeg, hogy átérezzék és magukévá tegyék ennek a klubnak az értékeit, eszméit! Akik pedig még mindig az angolok ellen prédikálnak, azoknak mondom, mutassátok meg ti, mi a Fradizmus, abból tudnak tanulni az angolok, a legjobb nevelés a példamutatás!

Reklámok