fény2-crop2009. szeptember 25-én volt utoljára mérkőzés az Üllői úton.

Azóta néma csend szállt a Szentélyre. Természetesen mindenki végzi a dolgát, a portáson át a játékosokig mindenki ellátja a feladatát. A biztonsági őr éberen ügyel, vezetőink sem tétlenkednek, csupán egy valami hiányzik nagyon a pályáról, amiért egykor megépült, amiért sok gondos kéz maltert kevert és téglát rakott, a futball és a közönség.

Az ősz az elmúlás érzetével fedi be sokszor lelkünket. Ahogy szűkül a nappali órák száma, úgy telepszik rá észrevétlenül hangulatunkra, a kedvetlenség pora. Megszoktuk már évről évre, ahogy eljön az ősz és a nyár elveszíti utolsó erejét is, hirtelen belénk mar a csípős zúzmarás hideg. A hideggel még megbirkózunk, mert évről évre ott vagyunk csapatunk mellett a legnagyobb fagyok között is, ellenben a fény hiánya, szokatlan és hangulatromboló.

Fény1A fény gyógyszer a hétköznapoktól megfáradt lelkünknek, hiánya komoly elvonási tünetekkel jár. Mi szurkolók, ezt az esti mérkőzések reflektorfényével pótoljuk, ez reprodukálja számunkra a nyár elfelejtett fényeit, ettől költözik másfél órára újra világosság mindennapjaink szürkeségébe.

Ez az ősz viszont más. Nem világítanak a kandeláberek, nem tölti be lelkünket a fényessé varázsolt zöld gyep, hiszen hazai mérkőzést, nem játszottunk már lassan negyedik hete. Becsapva érezzük magunkat, hiszen az otthon melege, nem járja át testünket és lelkünket, még több mint egy héten át.

Milyen bajnokság az, ahol nem egyenlő feltételekkel küzdenek a csapatok? Mert, hogy beszélhetünk egyenlőségről akkor, ha egy csapat, abba a hátrányos helyzetbe kerülhet, hogy hazai mérkőzéseit ide-oda rakosgatják, és több mint egy hónapig elzárják otthonától?

2009. október 31-én lesz a következő itthoni mérkőzésünk. A fények addig csak pislákolva szűrődnek be az Üllő úti stadion meghitt környezetébe, abban is csak reménykedni tudunk, hogy fényterápiánk aznap nem marad el, hiszen a sötétség lassan mindenhol ránk telepszik és utunkba áll.

Zöld-fényA fény végül mindig áttör a sötétségen és legyőzi azt, most sem lesz ez máshogy. Addig viszont át kell vészeljünk néhány sötét napot, melyeken nem számíthatunk reflektoraink átütő erejére, szívünkben megmaradt fényünk az egyetlen támaszunk.

Istenes Tibor

Reklámok